19 Ocak 2013 Cumartesi

İzmir 'de Pazar Kahvaltısı - 2013


!!!! Urla - Titus Feronia ile ilgili 2013 GÜNCELLEME  !!!! geçen sene gitmiş , beğenmiş ve aşağıdaki yorumumu ve önerimi yazmıştım. Ancak 2 ay kadar önce tekrar gittik ki içler acısı !!! gitmeden önce aradım , rezervasyon ve bilgi için kapalı olabilir vs. diye sonuçta karşıyaka dan gidiyoruz bir pazar kahvaltısı için. Daha önceden konuştuğumuz sahibi açtı cep numarasını ve biz devrettik, yarış vesaire organizasyonları yine biz yapıyoruz ama restaurant - kahvaltı kısmını devrettik dedi. Sizin kahvaltınız çok güzeldi şimdi nasıl dedim . Ben onlar ile görüşüp size döneyim dedi ve 5 dk. sonra aradı aynı bizim gibi değişiklik yapmadan devam ediyorlarmış dedi. Bizde 2 aile gittik. Ama gitmez olaydık. Torba içinde dilim bayat ekmek geliyor. Kızarmış olsun bari diyorsunuz, kızartacak şeyimiz yok diyorlar, mangalı daha yakmadık ondan kızartamayız diyor... Diğer masadakilaeri saymıyorum. Sayacak özel bir şey yok çünkü ekmeği bile kızartamıyorlar siz düşünün. Aşağıdaki yazdıklarımı silmiyorum farkı unutmamak için. Son derece sıradan hatta vasatın altında. 
Aynı yol üzerinde Yörük Aile Evi ne gidin derim. Yukarıda orayıda yazmıştım.Bu yıl fiyatları 2-3 lira gibi artmış ama ortam , ilgi alaka aynı güzellikte! 
 *Urla - Titus Feronia Urla dan sanayiyi geçip Demircili Köyüne doğru giderken Yörük aile evini geçtikten sonra sağda . kahvaltı için geniş çim alanları var eğer çok sıcakta gidiyorsanız, çok fazla ağaç gölgesi yok. Ama kış aylarında güneşi görüp içinizi ısıtmak isterseniz birebir. Kahvaltıları çok güzel, fiyat makul 2 kişi çay dahil 20- 25 TL ye kahvaltı yapabiliyorsunuz.
Ama buranın esas özelliği doğa sporları ile ilgili yaptıkları organizasyonlar. Motorsiklet, dağ bisikleti, ATV, paintball için çok geniş arazileri var ( kahvaltı edilen yerden ayrı ) işletmecisi de gayet ilgili bir bey ,direk tanışmadık ama yol tarifi ve rezervasyon için aradığımda konuşma tarzı ve gittiğimizdeki ilgilisi bizi memnun bıraktı .. tekrar gideriz ! http://www.titusferonia.com/default.aspx?MID=662
Titus Feronia da ATV,motorsiklet kullanım alanlarına bu yoldan çıkarak gidiyorsunuz, yemek alanı aşağıda kalıyor..

*Tuzu Biberi ; Bostanlı 'da güzel sanatlar parkının çaprazı barlar sokağının sonundaki köşede, Çeşme Marina 'da ve şimdi Mavişehir 'de 06 'nın Kaptan 'ın olduğu sırada da var ( eski Sampi 'nin yeri ) .
Serpme kahvaltısı 2 kişi 30 lira buna sınırsız çay ve ikram ettikleri sıcak pişilerde dahil ! Söğüş tabağı bol ve zeytinyağına kıskanılmamış, 3 kişi hatta 4 kişi gittiğinizde de 2 kişilik serpme kahvaltı söyleyebilirsiniz yeterli olacaktır. Kişi başı sınırsız çay için 6 lira fark ödersiniz bir de ortaya bence muhlama söylersiniz, ekmeğiniz , gevreğiniz bittikçe gelir , pişiler sıcak çıktıkça masalarda dolaşır. Özellikle kışın İzmir de kalınca pazar kahvaltıları için öneriyorum. Pazar sabahları saat 11' den sonra yer bulmanız zor özellikle Bostanlı 'da.