12 Mayıs 2013 Pazar

EVDE UZAK DOĞU YEMEKLERİ !!!

Biraz Çin :) Biraz Japon :)

Sebzeli Noodle ve Susamlı Tavuk ve Sushi ...

Evde temalı yemeklerimize devam edelim dedik, İtalyan ve Meksika yemeklerinden sonra Uzak Doğu mutfağı temamız olsun dedik..

Uzak Doğu temalı her objeyi masamızı düzenlemede kullandım . Masa örtüsü için dikiş desteğinde bulunan canım anneme  çoook teşekkürler. Renkli stikerları olan chopsticklerimiz Shanghai 'dan hediye. Bir de Nehir 'imizin kırmızı Çinli bluzunu unutmayalım :)))  ( Korhan ' a teşekkürler. )






İşte Menümüz :  
Sebzeli Noodle
Soya Soslu Susamlı Tavuk
ve Sevgili Alp ve Aslı 'nın gelirken getirdikleri Sushiler ...

Sebzeli Noodle  için malzemeler : ( 6 kişi yedik kaldı bile :))) )

2 adet kabak
2 adet havuç
1 paket soya filizi
1,5 paket noodle 
3 çorba kaşığı dark soya sosu
2  çorba kaşığı z.yağ


Sebzeli Noodle ( çin eriştesi )

Yapılışı  : 
Vok tavaya yağı koyuyoruz biraz kızınca ince ince doğradığımız havuç ve kabakları aynı anda tavaya atıp 5 dakika kadar sürekli çevirerek pişiriyoruz. 
Ayrı bir tencerede kaynamış suda kullanacağımız noodleları 4-5 dakika kadar bekletip süzüyoruz. Kabak ve havuçlara soya filizlerini ekleyip 1 dakika daha çeviriyoruz ...
Soya sosu ve noodleları ekleyip iki spatula yardımı ile sosu yedirene kadar karıştırıyoruz veee sebzeli çin eriştemiz yenmeye hazır !!!

Saya Soslu ve Susamlı Tavuk için Malzemeler : 

Küp küp doğranmış tavuk eti ( kemiksiz but kullandım ben )
3 adet ince taze soğan
4-5 adet cherry domates
1 çorba kaşığı Susam 
1 çorba kaşığı Dark Soya sos


Susamlı ve Soya Soslu Tavuk

Yapılışı : 
Kızgın tencereye tavukları koyuyor ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyu kalmayınca sosumuzu ve yağı ekliyoruz ..
Taze soğanları ekliyoruz
İkiye böldüğümüz domatesleri ve susamları ekleyip altını kapatıyoruz .
Ve afiyetle yiyoruz...

** Her iki tarifede tuz eklemedim. Çünkü soya sosu oldukça tuzlu. 
** Sofrada küçük sosluklarda soya, susam ve acı sos vardı, istenirse tekrar üzerlerine eklenebilir.
** Sushilerin yanında wasabi ( çok çoook acı yeşil hardalımsı sos , soya sos ile inceltilerek yenilebilir kıvama geliyormuş. Sushi genellikle çiğ balıktan yapıldığı için insana geçebilecek zararlı bakterileri öldürmesi için kullanılıyormuş ) ve soya sos kullandık .
** Bu menünün yanında pirinç şarabı Sake , üzerinede yeşil çay uygun düşerdi herhalde... ama biz bira , kırmızı şarap ve üzerine ince belli bardakta demleme çay içerek temamıza biraz ihanet ettik :))))




Menüyü tamamlamada sushi, içecek, tatlı desteği için ve en önemlisi de evimizi , soframızı bizimle paylaştıkları  için  Alp - Aslı  ve Özge - Berk çiftlerine çok teşekkür ederiz.

Bir sonraki temali yemek ne olacak acaba ???