15 Haziran 2015 Pazartesi

HEINEKEN EXPERIENCE - Amsterdam

Heineken experience 'e mutlaka gidin çok eğleneceksiniz ... önerilerini tatil programımızı yaparken okumuştum ama çok çekici gelmemişti doğrusu. Bir bira fabrikası ne kadar eğlenceli bir müze olabilir ki !!

YANILMIŞIM ! Çok eğleneceksiniz mutlaka programınıza alın, interaktif, eğlenceli ve biralı :)

Bir önceki yazımın sonunda belirttiğim gibi müze çıkışı yerini öğrenmek için müzeler bölgesinden fabrikaya doğru tabelaları takip ettiğimizde saatin henüz 15: 30 olduğunu ve girebileceğimizi gördük.
Tarihi fabrika binası 1998 yılına kadar burada üretimini yapmaya devam etmiş. Sonrasında daha büyük bir yere üretim taşınmış ve bu tarihi bina ulusal müze olmuş. Yapılan her işin, her kahramanın bir hikayesi var bu şehirde.

Bir çok yer gibi burası da bir kanal yanında, önündeki büyük fıçılardan girişi hemen bulabilirsiniz. Girişte biletlerinizi alırken her zamanki gibi i amsterdam kartlarınızı göstermeyi unutmayın %25 indiriminiz var. Kişi başı giriş bileti ( 13.50 € ). Üzerinde üç yuvarlak olan bileziğinizi alıp gezmeye başlıyorsunuz.
i amsterdam kartı ile aldığımız indirimli biletlerimiz

beyaz yuvarlak çıkarken sizde kalıyor, heineken mağazasına uğrayıp karşılığında özel seri cam bardak hediyenizi alıyorsunuz. 
Fabrika tarihi, günümüze kadarki şişe, kasa, kutu, etiket..tasarımlarına ait görsellerin olduğu 1. kattan üst kata merdivenlerden çıkıyorsunuz. Üst katta bira yapımının kısa anlatımı ve dev bakır kazanların arasından geçerek tadım noktasına çıkıyorsunuz. Anlatım sonrası bedava biralarınızı içiyorsunuz. Bu arada interaktif sunumlardaki soruları bilirseniz ekstra bedava bira kazanıyorsunuz. ( biz Barış ın bildiği soru sayesinde ekstra 1 biramızı da içtik )
Her köşede simulasyonlar, kendi kendinize fotoğraf çekebileceğiniz dekorlar ve kendinize mail atabileceğiniz deskler mevcut. ( içeride free wifi olduğunu söylemeye gerek yok )
İkişer bedava bira daha içebileceğiniz salonda isterseniz barın arkasına geçip kirli bir bardağı yıkıyor, sonra kendinize size öğretildiği şekilde biranızı dolduruyorsunuz ve sonrasında afiyetle içiyorsunuz, birde üstüne adınıza hazırlanmış sertifika alıyorsunuz :) bunun içinde bileziğinizdeki iki yuvarlağı vermiş oluyorsunuz. Eğer sertifikaya gerek yok ben oturur biramı içerim derseniz. iki bardak bira içebilirsiniz. ( yani mini bira doldurma eğitimi 1 yuvarlağa eşit )
sertifikalarımız silindir karton kutuların içinde :)


Bütün bu simülasyonlar, bira içmeler derken 2 saate yakındır fabrika içinde olduğumuzu farkettik. Benim tahminden çok daha keyifliydi. Çıkarken çantalarımızı aldık ve baktık kapıda bir görevli karşıdaki Heineken botu ile Rembrandta kadar gidebileceğimizi söyledi. Biz yürümeyi düşünürken mini bir kanal turuna üstelik bedava! sahip olduk. Yine Heineken çalışanının kullandığı bot ile otelimizin olduğu bölgeye kadar gittik. Böylece gece kanal turumuzu yapmış olduk. İndikten sonra çapraz köşede satış mağazasına yönlendirildik, biraz pazarlama güdüsüyle.. Bileziğimizdeki son beyaz yuvarlak ile ( free gift ) cam bira bardağımızı aldık... 

Akıllıca pazarladıkları bu arada tanıtım reklam ama eğlence dolu bir deneyim yaşamış olduk. 

Bugünümüzde dolu dolu, yorucu, üşümüş olarak geçti ve gezi hatıralarımızda yerini aldı. 

Bu arada kanal turları hakkında da kısa bilgi ermek istiyorum. Çok fazla kanal olduğundan, bir çok noktada farklı uzunluklarda ve farklı fiyatlarda kanal turu ayarlayabilmeniz mümkün. Bizim 72 saatlik i amsterdam kartımız sayesinde bir bedava kanal turu hakkımız vardı. Bizde 72 saatimiz bitmeden kullanmak için planımızı şöyle yaptık.

Sabah otelimize yürüme mesafesinde olan Hermitage Müzesi ile turumuza başlayacağız. Sonrasında Rembrandt 'ın evini gezmek istiyoruz. Bu arada müzelerin açılış saati olan saat 10: 00 da başlarsak 14: 00 e kadar, araları 15 dk yürüme mesafesinde olan bu iki müzeyi gezmeyi bitirebiliriz.Sonrasında da oraya en yakın kanaldan bir kanal turu yapalım diyoruz..
Akşamınada iki gündür önünden geçtiğimiz ve merak ettiğimiz VAPİANO* adlı restauratta yemek yemeyi planlıyoruz..