20 Temmuz 2011 Çarşamba

İzmir de Sabah Kahvaltısı 2011

Pazar kahvaltıları evde de yapılsa dışarıda çıkılsa her zaman planlanır, yani en azından bizde öyle ...yıllardır dışarı çıktığımızda gitttiğimiz farklı yerler oldu. Tercihlerimizden bazılarını paylaşmak istiyorum, herkesin beklentileri farklı farklı olduğu için beğenilerde farklı oluyor, işte benim keyif aldıklarım ;
* Urla -Yörük Aile Evi , benim favorim olmasının birinci nedeni çam ağaçlarının gölgesinde yemyeşil bir yer olması. Özellikle yazın gidiyorsanız, yoldan biraz yüksekte olmasından kaynaklı serin serin oturabiliyorsunuz. Masalar kocaman, sıkışmıyorsunuz gölgeler doğal ağaç gölgesi , masalarda örtü arıyorsanız yok! büyük ahşap masalarda küçük bir orman içinde oturuyorsunuz.
Fiyatlar lezzeti ve çeşidine göre ortamıda hesaba katınca gayet makul.
Serpme kahvaltı 21 TL çay hariç ,termos çay 10 TL 11-12 çay bardağı çıkıyor..eğer 2 kişi iseniz küçük kahvaltı söyleyebilirsiniz 10,50 TL, biz iki kişi olduğumuzda öyle yapıyoruz yanına gözlemede söylüyoruz gözlemeler 4,5 - 5 TL . Kahvaltınız boyunca fırından çıkan sıcak pide masanıza sürekli getiriliyor.
**Demircili köyüne giderken yol üzerinde sağda http://www.yorukaileevi.com/index.html
( yazın İzmir çok sıcak en soğuk deniz nerede ? diyorsanız .. Urla Demircili Köyünde Bodrum koyu gerçekten çivi gibi ama bir o kadar temiz bir koy.Bodrum koyunda tek tesis var, denizyıldızı. Şezlong, şemsiye ve restaurant hizmeti veriyor. Pazar günleri çok çok kalabalık oluyor ama cumartesi yada imkanınız varsa hafta içi gidin derim. Giriş araç başı h.içi 10 TL h.sonu 20 TL. içeri yiyecek içecek sokulmuyor ama fiyatlar uygun ; patates 5 TL, bira 7,5 TL ...)
 *Urla - Titus Feronia , Urla dan sanayiyi geçip Demircili Köyüne doğru giderken Yörük aile evini geçtikten sonra sağda . kahvaltı için geniş çim alanları var eğer çok sıcakta gidiyorsanız, çok fazla ağaç gölgesi yok. Ama kış aylarında güneşi görüp içinizi ısıtmak isterseniz birebir. Kahvaltıları çok güzel, fiyat makul 2 kişi çay dahil 20- 25 TL ye kahvaltı yapabiliyorsunuz.
Ama buranın esas özelliği doğa sporları ile ilgili yaptıkları organizasyonlar. Motorsiklet, dağ bisikleti, ATV, paintball için çok geniş arazileri var ( kahvaltı edilen yerden ayrı ) işletmecisi de gayet ilgili bir bey ,direk tanışmadık ama yol tarifi ve rezervasyon için aradığımda konuşma tarzı ve gittiğimizdeki ilgilisi bizi memnun bıraktı .. tekrar gideriz ! http://www.titusferonia.com/default.aspx?MID=662
Titus Feronia da ATV,motorsiklet kullanım alanlarına bu yoldan çıkarak gidiyorsunuz, yemek alanı aşağıda kalıyor..
*Bostanlı RCS Cafe, Açık büfe kahvaltısı şehir içindeysek ve evimizin çevresinden çok uzaklaşmayı düşünmüyorsak ilk tercihlerimizden. Çeşitler özenli seçilmiş, ayrıca istediğiniz çeşit malzeme ile omlet yada sahanda yumurta yapmayı bekleyen bir çalışan açık büfenin  yanında bekliyor..Sıcak olması gereken yiyecekler bittikçe yenileniyor yani tepeleme yığılmış soğumayı ve kurumayı beklemiyorlar ! Demleme çay yada neskahvenizi kendiniz alıyorsunuz.
Gazete, derginizi okuyup uzun pazar kahvaltısı yapabileceğiniz bir alternatif. Fiyat kişi başı 17,5 TL

*SahilEvleri deniz kenarındaki tahta masalar :) , pazar sabahları sokakta tek tük insanların gazete almaya yeni çıktığı , erken saatte uyandığınız pazar sabahları oluyorsa ve İzmirdeyseniz sahil evlerine gidebilirsiniz.
Denzin dibinde bulunan 4-5 tahta masayı boş bulacaksınız onlara oturabilir ( yada bagajınızda sizinde bu aralar çok meşhur olan ama aynı zamanda kullanışlı olan  balıkçı sandalyelerinizden varsa onlarıda kullanabilirsiniz. ) ve kendinize deniz kenarında deniz kokan açık hava kahvaltısı hazırlayabilirsiniz.
Maliyeti size kalmış, keyfi paha biçilemez :)
*Mavişehir Balıkçı Barınakları , bahsettiğim Barınak kafe değil onunda ilerisine yürüdüğünüzde kayıklarında ağ yapan , çay içen  balıkçıları göreceksiniz, işte orası. Ağların kayıkların dibinde denizin üstünde salaş bir çay evi. Çok rüzgarın olmadığı sabahlar sahile yürüdüğümüzde çay içmek için oturduğumuz , yosun kokan, kuşların masalara kadar geldiği güzel bir mola yeri bizim için. Pazar sabahları çoğunlukla öğlene kadar uyuyamayan bir çift olduğumuz için yine erken saatte kahvaltı etmek için seçtiğimiz bir yer, malzemelerinizi evden getirebiliyorsunuz. Çayı ise içerden söylüyorsunuz afiyetle yiyorsunuz .

sonrasında da sahilde temiz havayı içinize çekerek güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz...
*Yakaköy - Köyüm Bahçe , Yakaköy yolu üzerinde sağlı sollu bir çok kahvaltı mekanı mevcut gittiklerimiz içinden en beğendiğim Köyüm Bahçe. Yakaköy içinde caminin tam karşısında Köyüm Kahvaltı Evi de var aynı işletmeciye ait biraz daha ekonomik olanı. Ama Köyün en sonuna doğru olan Köyüm Bahçe konsept olarak çok daha güzel. Teras gibi  büyük bir bahçe harika bir manzaraya karşı. O bölgede bizim gittiklerimiz içinde en temiz tesis diyebilirim. Aynı zamanda da en pahalısı. Ama ödeyeceğiniz hesaba değeceğini göreceksiniz. http://www.koyumbahce.com/
*Çiçekli Köy - Radika , Yakaköy e doğru giderken sol tarafta Radika Restaurant çamların içinde çevresi geniş, ağaçlık konumu güzel bir mekan.

Serpme köy kalvaltısı veriyorlar. Reçel ve salçaları güzel ama bizim pazar sabahı gittiğimizde memnun kalmadığımız bir konu çay servisinin çok yavaş olması ,sınırsız çay deniyor ama ilk çaylardan sonra baya bir süre beklememiz gerekti. Birde ilk oturduğunuzda sıcak pidemiz geldi ama bitince devamı yok ! normal dilim ekmekle devam ediyorsunuz. Servis biraz yavaş açıkçası. Kişi başı serpme kahvaltıda 11 TL ödüyorsunuz sınırlı sınırsız çay :) dahil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder