8 Şubat 2012 Çarşamba

PORTOFINO - GENOVA 2011

GENOVA

Sabah erkenden Genova ya gidiyoruz. Büyük limanın yanında otobusten inip , şehrin merkezine doğru yukarı yürüyoruz.
Ferrari meydanı arkada borsa binası
Bu şehir merkezinde görülmesi gereken ferrari meydanı  " Piazza di Ferrari " , büyük bulvarların kesiştiği , borsa binasının bulunduğu meydana  çıkarken yol üzerinde solda
" Palazzo Ducale " düklük sarayı var.
Düklük Sarayı
Ünlü kaşif Kristof Kolomb un doğduğu şehir Genova 'nın , ticaret ve denizciliği oldukça gelişmiş, İtalya' nın zengin şehirlerinden biri.
Genova' ya bağlı beldelerden biri olan Portofino 'ya gitmek için tekrar limana bizi götürecek otobüsümüze doğru giderken öğlen yemeğimizi de yiyoruz. Limandaki balık restaurantlarından biri elimize menüsunu tutuşturmuştu ama ben öyle acıkmıştım ve yol o kadar gözümde uzamıştıki...
yine spagetti , salata , şarap ve expresso dan oluşan bir turist menüsu yemiştik.
* tip hariç kişi başı 11 € toplam iki kişi 25 € ödedik.

SANTA MARGHERITA - PORTOFINO
Santa Margherita - denizden görünüşü...
Her yanı ağaçlar ile çevrili geniş otobandan nefis manzarayı izleyerek deniz seviyesine iniyoruz. Renkli binalar , yuvarlak taşlar ile döşenmiş küçük meydanları ile çok güzel küçük bir şehir Santa Margherita .

,


Portofino Santa Margherita' ya çok yakın ancak karayolu çok dar ve otopark sorunu olduğu için tekne ile geçiyoruz Portofino ' ya .

Yaklaşık 20 dakika sürüyor. Küçük bir balıkçı koyu olan Portofino daha çok turizm ile geçiniyor. Nufusunun 200 ü geçmediği söyleniyor.



Tekneden inince karşılaştığımız manzara , daha önce gördüğümüz kartpostalların , fotografların aynısı ... Şimdi resimlerde gördüğümüz o limanda dolaşmanın zamanı.


Limandan dar ve dik merdivenleri çıktığınızda Portofino limanını kuş bakışı görebiliyorsunuz. Bu tepede birde kilise mevcut. Ve tepenin iki yanında seyir terasları var . Bir taraftan limanı görebiliyorsunuz , diğer taraftan da kayalıklara vuran dalgaları izliyebiliyorsunuz. Bu kayaların bulunduğu yamaçta da yunuslar bulunduğu için koruma altına alınmış....


* Hediyelik eşyalar burda tavan yapıyor. En pahalı magneti burda alabilir , en pahalı şarabı burda içebilirsiniz :))
Akşam dönüş için tekneye bindiğimizde herkez aynı şeyi fısıldıyor :))) i found my love in Portofino !!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder