26 Temmuz 2013 Cuma

Kupa Kızı Beach

2013
Yazın  İzmir'de yaşamak çok kasvetli diye hep söylerim yazarım . Nemli sıcağında güzel İzmir 'in,  hafta sonları kimse olmaz sokaklarında. İki seçenek vardır ya klimayı açıp nintendo , Ps  oynarsın, film yada sezonları birikmiş dizileri peşpeşe izlersin yada terliğini havlunu alır güzel İzmir 'in güzel plajlarına gidersin :)) Bir iki yazdır yeni koylar yeni plajlar keşfettik, bunları daha önceleri paylaşmıştım. Şimdi kızımız Nehir 'le onunda rahat edebileceği yeni plajlar keşfetmeye devam ediyoruz ... kaldığımız yerden devam ...

Yeni Foça ' da Burunucu ' nda askeriyeye gelmeden önceki son tesis Kupa Kızı .

Kupa Kızı Plaj
Bu sene yeni açılmış bizde 2 hafta önce oradaydık. Çok büyük bir mekan değil. Biz her iki gidişimizde de cumartesi gününü ve sabah erken saatleri tercih ettiğimiz için çok kalabalık yoktu dolayısı ile üst üste istif şezlog durumu yaşamadık. Ama pazar günleri için bir şey diyemeyeceğim. 


Plaj kum ; ince çakıl karışımı çoğunluğu kum. Çimlerin üzerinde minder ve masa sandalye olan bölümüde var. Denizi güzel fena değil.
Kum ve çim alanlarının olması ve gölge alanlarının bulunması nedeni ile çocuklu aileler içinde uygun. ( bizim gibi ;)  Duşları, giyinme kabinleri ve tuvaletleri çoğu pahalı plajlarınkine göre temiz ve sağlam !!
Giriş ücreti kişi başı 7,5 lira şezlong şemsiye dahil.
Menü fiyatları abartılı değil.
Ben anne usulu kızarma tabağı yedim; patlıcan , patates , biber, üzeri domates soslu yoğurtlu yanında taze ekmek 6 lira !
Pizzalar 10 lira civarı.. bardak çay 2,5 , soda 3  , biralar da 8 liradan başlıyor ...
Fiyatlardan da anlaşılacağı gibi kazıklanmadan;  yüzüp , dinlenip ,korkmadan karnınızı doyurabilirsiniz ...

1 yorum:

  1. İzmir civarı çocuklarla gidilebilecek bir plaj ararken bu sayfayı buldum. Güzel bir plaja benziyor. En yakın zamanda deneyeceğiz. Teşekkürler.
    http://www.ikiziz.biz

    YanıtlaSil