27 Temmuz 2011 Çarşamba

İzmir'de Plajlar 2011

Yazın çalışırken İzmir'de yaşamak çok kasvetli. Bütün evlerin panjurları kapalı, araba parketmek için köşe kapmaca oynadığınız heryer, iş çıkışı bir bira içmek için boş masa aranan kordonboyu bomboş. Adeta terkedilmiş bir şehir. Bir de aşırı sıcaklar eklenince cumartesi pazar bir yerlere kaçmaktan ziyade, soğuk sulara , rüzgarlı plajlara gitmek istiyorsunuz. Bir iki yazdır yeni koylar yeni plajlar keşfettik, bunları paylaşmak istedim. Çünkü her cuma bu hafta sonu yeni bir yere gidelim diyoruz ve ben internet başında araştırmaya başlıyorum.. ve bloglar çok işime yarıyor..
* Çeşme - Altınkum Ramo : Çiftlikköyü geçiyorsunuz, Altınkum'da en sondaki iki tesisten biri Ramonun yeri. Altınkum benim Çeşmede en sevdiğim sahil. Sapsarı uzun bir kumsal, soğuk ama temiz bir denizi var. Kum plaj sevenler için Ilıca'nın sığ ve kalabalık plajına güzel bir alternatif bence. Altınkum'da yan yana birçok tesis var, bizim genelde tercihimiz Ramo Beach oluyor. Eğer 3-4 kişi gidecekseniz büyük bir şemsiye için rezervasyon yaptırmanız şart ( rezv. 507 9731080 ) 2 şezlong + 1şemsiye 20 TL otoparkınada 5 TL ödüyorsunuz. Yiyecek ve içecek menüsünde fiyatlar minm.10 TL den başlıyor.
* Çeşme - Altınkum Okan 's Place : Altınkum'da hemen Ramo Beach'in yanındaki mekan Altınkum'un en sonunda. Otoparka ücret ödemiyorsunuz. Giriş kişi başı 15 TL. Eğer haftasonu ve saat 12 den sonra gidecekseniz arayıp burayada rezervasyon yaptırmanızda fayda var aksi taktirde öğleden sonra yer bulmanız çok zor. http://www.okansplace.com/okansplace.html
* Çeşme - Paşalimanı Dodo Beach : Çeşmede yazlık bölgesi olarak en beğendim yerlerden biri Paşalimanı. Çeşme'de nadir ağaçlık yerlerden. Ayrıca denizi sıcak ve çevresi kayalık gözlükle yüzebilirsiniz. Bu bölgede çok fazla tesis yada plaj yok.
Bu sene açılan bizimde 4-5 gün  önce gittiğimiz Dodo Beach önerebileceğim bir mekan  yalnız pazar günleri kalabalık. Giriş kişi başı 20 TL. Pizza, makarna ve salatalar minimum 15 TL , ızgara ,kebaplar, 22 TL'den başlyor. 33 lük efes bira 10 TL, cola 6 TL'den başlıyor. Bir de benden bir öneri, ya hesap açtırmadan siparişlerinizi aldığınız gibi ödeyin yada menüden fiyatları kontrol etmeden ödeme yapmayın çünkü malesef çoğu yerde yapıldığı gibi fiyatları şişiriyorlar. Farkedip düzelttiğiniz zaman " a pardon karıştırmışız diyorlar ". Ben de bu zihniyeti bir türlü anlamıyorum. Sanki fiyatları çok ucuz da ...
* Urla - Demircili DenizYıldızı : Urla ya girdiğinizde İskele yönüne değil, Sanayi tarafına gidiyor ve ordan Demircili Köyüne doğru gidiyorsunuz. Bodrum koyunda , plaj ve restaruant hizmeti veriyorlar. Su buz gibi denilecek kadar soğuk. İzmir çevresinde yüzdüğüm en soğuk su. Altınkum dan daha soğuk! Plajı küçük çakıl taşlı, eski küçük bir iskelesi var denize ordan girebilirsiniz ; denizkestanelerine karşı! Tesiste yemek yenilen bölüm ve toprak zemin üzerinde minder ve büyük şemsiyeleri var. Bu büyük şemsiyeler kalabalık gelenlere rezv. ediliyor. Plaj tarafındaki şezlonglar tahta ama minder veriyorlar. ( şemsiye ve şezlonglar biraz bakımsız ve salaş ) Girişte araç başına 20 TL veriyorsunuz içeride ayrıca şemsiye , şezlong parası alınmıyor. Geçen sene memnun kalmıştık ama bu sene 2 pazar gittik çok kalabalıktı ve kabinler, wc ler kötü durumdaydı! Sanırım hafta içi gitmek daha isabetli olacaktır. Tesis süper değil ama deniz çok güzel!
* Çeşme - Alaçatı Bianco : Alaçatı da Çark Plajında Alaçatı Beach Resort oteli ve Bora Kozanoğlu nun sörf okulunun hemen yanında bulunuyor.

Manzara ve ortam 10 numara. Deniz taşlık ve sahili yok. Küçük beton platform, geniş ahşap bir iskele ve çim alan mevcut güneşlenmek için.
Yemek menüsü AyaYorgi deki mekanların fiyatları ile aynı pahalılıkta  ! Giriş kişi başı 30 TL. Doya doya yüzmek istiyorsanız denizi çok uygun değil, yakında sörf okulu olduğu için terasında yemek yiyip manzarayı seyretmek daha keyifli olacaktır. Zaten duyduğuma göre akşam partileri daha kalabalık oluyormuş. Aklınızda bulunsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder